2 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/12/48/5ccae189e1e84_o_large.jpg)
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com
Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla
Grilluj nad żarem, unikaj płomieni
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.
W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.
To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.